Caffe bar Riva zatvara svoja vrata ovog petka, doznali su stalni gosti kafića s pogledom na rivu. Vlasnik prostora, Zadranin u Njemačkoj, ima nove poslovne planove. Prema neslužbenim informacijama, taj će se prostor preurediti u restoran, što je postao ugostiteljski trend u Zadru. 

Sve je manje mjesta u kojima se poslužuje samo piće, s tim da je Aperol ovo ljeto bio apolutni hit u Zadru. Svi su ga nudili, natjecali su u cijenama a jedan od proizvođača napravio je nikad bučniju promociju na zadarskoj rivi.

Kafić Riva imao je prilično lokalni karakter: umirovljenici, klijentela iz Grada i susjedstva koja je tu dolazila na kavu, čitati novine i meditirati nakon rane poslijepodnevne šetnje kao što su to svakodnevno radili poznati supružnici Jasenka i Pavuša Vežić. Stranari Ulice Špire Brusine izgubili su još jedno mjesto svog zadarskog identiteta.

Zadrani ostaju bez još jednog mjesta ispijanja kave na suncu. Terasa Rive uz Poljanu Ivana Pavla II bila je jedinstvena. Sada i za sada odlazi jedan veliki zakupac te javne površine. I gdje će Zadrani piti kavu ove jeseni i zime u sunčane subote?