U ponedjeljak 25. rujna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održati će se promocija 30 prvostupnika Francuskog jezika i književnosti i Španjolskog jezika i književnosti. Riječ je o studentima koji su na Sveučilištu u Zadru završili preddiplomski studij jednog ili drugog jezika, od kojih je većina nastavila s diplomskim studijem na svom odjelu.

Svečanu promociju vodili su pročelnica Odjela za francuske i frankofonske studije izv. prof. dr. sc. Barbara Vodanović, pročelnik Odjela za hispanistiku i iberske studije izv. prof. dr. sc. Mario Županović i promotor doc. dr. sc. Frano Vrančić.

- Samo u svojoj domovini čovjek se može ostvariti u punini bića, u svom jeziku i identitetu. Pozivam vas da činite sve da nam svima bude bolje. Svima koji vas vole čestitam na vašem uspjehu, pozivam vas da svojim radom, stručnošću i poštenjem pronosite dobar glas u sredinama u kojima živite, poručio im je promotor Vrančić.
Nakon izrečenog obećanja da će sve svoje snage usmjeriti u dobrobit cijelog društva uslijedila je svečana promocija diploma.