Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Sumnjiči ga se da je 19./20 srpnja 2023. godine na Pašmanu sa parkirališta odvezao automobil zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 51-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega je vozilo neovlašteno koristio.

Također ga se sumnjiči da je sredinom travnja ove godine, neovlašteno koristio brodicu 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koja je bila vezana na vezu u Pašmanu, a pronađena je naknadno na području Pakoštana.

Nadalje, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Zadar su protiv maloljetnika koji se 22. rujna oko 12.30 sati u Zadru na predjelu Bulevara nasilnički ponašao prema drugom maloljetniku, podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela Nasilničko ponašanje.

Isto tako, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležnom sudu u Zadru podnesen je optužni prijedlog prema maloljetnoj osobi, koja se 22. rujna oko 10.40 sati na predjelu Borika naročito drsko i nepristojno ponašala prema jednom maloljetniku.

- Na kraju, koristimo priliku prenijeti u javnost poruku da policija po saznanjima o ovakvim i sličnim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa svim tijelima koja sudjeluju u postupku zaštite dobrobiti maloljetnih i žrtava i počinitelja, kao i poruku kako policijski službenici učestalo obilaze mjesta na kojima se okupljaju i zadržavaju mlađe osobe u cilju prevencije kažnjivih ponašanja, poručili su iz PU zadarske.