Mate John Brkić sa svojom Vinarijom Cleveland koju je 2016. godine registrirao u Zagrebu za trgovinu i usluge, jedini je dao ponudu za kupnju zgrade Socijalnog.

U sjedištu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje danas je održano otvaranje ponuda. Natječaj za prodaju zgrada površine nešto veće od dvije tisuće kvadrata, objavljen je 19. srpnja. Početna cijena je 4.732.497,18 eura. Rok za ponude uz jamstvo od pet posto bio je do 19. rujna.

Danas smo suvlasnicima poslali novinarski upit o otvaranju ponuda. Za jedinu ponudu dobili smo neslužbenu informaciju samo o tome tko ju je podnio,ali ne i za koliki iznos.

O ponuditelju se ništa ne zna osim da firma kojoj je osnivač i direktor Mate John Brkić s a američkom adresom u Chardon, Ohio, nema zaposlenih a nema ni prihoda, što je vidljivo iz financijskog izvještaja. Valjanost njegove ponude tek će utvrditi Povjerenstvo u kojem su predstavnici sva tri vlasnika: Mirovinskog i Zdravstvenog fonda te  Zadarske županije.

Hrvatska je otvorena za sve generacije iseljenika, izjavio je baš danas ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman Hrvatima u Clevelandu u kojem je boravio u nedjelju i danas a objavio Index.