Čitatelj nas je rječju i fotografijama izvijestio o novoj ekološkoj situaciji koja je nedavno zahvatila područje Dražnikove ulice u Zatonu, između kućnih brojeva 70 i 72. Ondje se, kazao je, stvara divlji deponij koji predstavlja ozbiljnu prijetnju okolišu i imovini lokalnih stanovnika. Deponij, koji se proteže uz glavnu ulicu prema Resortu Zaton, neprestano prima različite materijale, uključujući kamen, beton, željezo, plastiku i drugi otpad.

- Važno je napomenuti da se radi o nelegalnom odlaganju otpada, čije posljedice imaju ozbiljne posljedice na okoliš i životne uvjete lokalnih zajednica. Slučaj je danas prijavljen nadležnim komunalnim redarstvima Grada Nina (čiji djelatnici su već bili na terenu i obavili očevid) i Državnom inspektoratu, a nadamo se brzoj reakciji kako bi se riješio ovaj problem. Posebno je zabrinjavajuće što se u blizini nalaze turistički objekti, a sezona još uvijek traje. S obzirom na to, postavlja se pitanje kakve će slike naši gosti odaslati u svijet o ovom predivnom kraju i kako će ova ekološka kriza utjecati na turističku industriju. Pitamo se, zar nam trebaju još jedne Punta Šepurine, napisao je čitatelj.

Ovo je alarmantan podsjetnik na potrebu za jačim ekološkim kontrolama i većom svijesti o očuvanju prirode, zaključuje savjesni mještanin Zatona.