Prometna rješenja u Zadru bi se vjerojatno negdje na zapadu mogla proučavati na fakultetima pod naslovom "Kako NE projektirati prometnice", oslikao je jedan naš sugrađanin situacija na Mocirama. 

Uz Ulicu Asje Petričić, adrese OŠ Šimuna Kožičića Benje, ali i centra Mocire u kojem se među ostalim nalaze vrtić Latica i škola Voštarnica, problem je ipak nastao u realizaciji. Kako su iznad podignute nove zgrade, tako su nadležni iz Grada Zadra napravili dva jednosmjerna odvojka.

Naš čitatelj je napisao i upozorio nadležne iz gradske uprave kako stoje stvari na terenu:

- No, čak i kad je nešto (možda) dobro zamišljeno i projektirano opet kod nas nastanu problemi. Prvi problem je u realizaciji. Evo primjera na cesti uz OŠ Šimuna Kožičića Benje. S jedne strane stoji znak "Cesta sa jednosmjernim prometom", no s druge strane nema odgovarajućeg znaka "Zabrana prometa u jednom smjeru" pa, tehnički, vozači koji dolaze s te strane ne znaju da je riječ o jednosmjernoj prometnici.

Naravno, najčešće je riječ o stanarima obližnjih zgrada koji dobro znaju o čemu je riječ, ali svjesno krše propise radi 100 m kraćeg puta. Da se prometni znakovi ne poštuju vidimo i na slici susjedne ceste (pored "Latice") gdje se unatoč jasno istaknutom znaku, ipak vozi u suprotnom smjeru. I tako svaki dan. 

Vjerujem da se nedostatak prometnog znaka lako može riješiti, ali problem u glavama vozača se neće riješiti dok je veća vjerojatnost da ćete naletiti na pravog anđela nego na "plavog anđela".