Da su HDZ-ove vlasti u Zadru prihvatile s figom u džepu uvođenje građanskog odgoja u osnovne škole kojima je Grad Zadar osnivač, potvrđuje i reagiranje vijećnika Daniela Radete, predsjednika gradskog SDP-a čiji je to bio amandman. 

Radeta je reagirao na "anketara Josu Nekića", kako ga je nazvao u naslovu e-maila koji je namjerno predložio da se građanski odgoj održava subotom, nakon ionako pretrpanog nastavnog tjedna od pet dana.

Prenosimo Radetino reagiranje u cijelosti:

Kakva bi to anketa bila da HDZ i pročelnik Joso Nekić nisu napravili sve kako bi izmanipulirali rezultate ankete oko uvođenja Građanskog odgoja?

Glavno pitanje ovih dana u uredu pročelnika i na širim sastancima HDZ-a u Medulićevoj bilo je;

Kako djeci i roditeljima, kroz anketu, unaprijed nametnuti mišljenje o uvođenju Građanskog odgoja u Osnovne škole kao lošoj ideji?

Vrlo jednostavno, staviš termin održavanja u subotu!

Pozivam pročelnika Josu Nekića da pod hitno obustavi ovu HDZ-ovu promociju radne subote u zadarskim osnovnim školama i da sat Građanskog odgoja bude u okvirima radnog tjedna i smjenskog rasporeda po razredima.

Isto tako, Klub vijećnika SDP-a Zadar je osigurao sredstva za ozbiljnu anketu, koja neće biti podložna manipulacijama, te pozivam pročelnika da anketu provede u skladu s prihvaćenim amandmanom na Proračun Grada Zadra za 2023. godinu!

Dokle god HDZ provodi ovakve i slične ankete koje nitko ne nadzire, niti se zna tko ih sastavlja, do tada za nas neće postojati ni rezultati!

Daniel Radeta