Zadarski novinari doista svašta doživljavaju od aktualne vlasti. Osim što za praćenje županijsku skupštinu moraju voziti po kiši u poslovnu zonu Grabi gdje je iznenada premještena sjednica, oni koji žele pratiti prijenos on line, ostali su bez prava na rad. Jučer poslan link za "Live streaming", a jutros ga nema.

Što to znači, da neće biti prijenosa aktualnog sata, pitala je kolegica iz Slobodne Dalmacije i dobila objašnjenje glasnogovornice Zadarske županije.

Prijenos će početi kada se izglasa točka o izmjeni Pravilnika kojim će se omogućiti video prijenos, a to je prva točka dnevnog reda, napisano je u medijsku grupu. To je naravno izvanredna točka dnevnog reda. Nadalje se navodi u opravdanju: To ne ovisi o nama, to pravna procedura koja se mora provesti, ali sve će biti kasnije dostupno. I mi smo to tek malo prije saznali, napisala je glasnogovornica koju smo pitali - znači li to da je dosadašnji prijenos županijske skupštine bio pravno ništetan?

Pa netko bi mogao tužiti Županiju, a odavno i Grad Zadar za nezakonito snimanje i prijenos Županijske skupštine i Gradskog vijeća. A novinari ostaju čuđenje u "bespućima povijesne zbilje".