Vijećnika SDP-a Jure Zubčić prezentirao je na sjednici Županijske skupštine projekt obnove komunalne luke Dugovača u Dragama i njegov konačni rezultat, a koji prema satelitskoj snimci uvelike odstupa, i to u gradnji velikog gata koji ne služi za komunalne vezove, nego je dan na korištenje koncesionaru iz Karlovca.

- Projekt luke Dugovača mještani su dugo čekali, ali su dobili mačka u vreći. Broj komunalnih vezova se nije povećao, jer se gat dao u koncesiju. Vezovi se ne dijele prema nekom redoslijedu, najeprije mještanima koji obavljaju ribarsku djelatnost, zatim lokalnim prijevoznicima i onda mještanima, nego su dani i onima koji tamo nikada nisu imali brod, rekao je Zubčić te istaknuo još veći problem, a to da luka nije napravljena prema projektu.

- Lijevo na fotografiji vidi se slika u projektu i u urbanističkom planu Općine Pakoštane, a desno završni izgled. Tko je izdao dozvolu da se projekt napravi suprotno urbanističkom planu? To se zove devastacija i pogodavanje investitoru. S obzirom da Karlovčani nisu dobili uporabnu dozvolu, zanima me jesu li platiti barem fiksni dio za koncesiju, pitao je Zubčić.

Župan Božidar Longin odgovorio je da će službe provjeriti je li luka napravljena prema projektu.

- Po mom osobnom dojmu, a nedavno sam nenajavljeno bio u Dugovači, sve je na svom mjestu. Je li možda kroz sezonu bilo više pritiska na komunalne vezove ne mogu reći, ali pratit ćemo situaciju preko naše lučke uprave, ako je netko dobio vez mimo pravilnika i to ćemo riješiti, rekao je Longin.