U sklopu početka nove školske godine Autoklub Zadar u suradnji sa Prometnom policijom Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om".

U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Hrvatski autoklub, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj tih „novih sudionika u prometu" po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Završni događaj održat će se u subotu 23. rujna s početkom u 10 sati na Poljani pape Ivana II (Forum). Djeca se pozivaju da dođu s biciklama, rolama, romobilima, provozaju se na poligonu, zabave se s maskotom Zebrom, sudjeluju u igrama gdje ih očekuje nagrada koju je osigurala papirnica E-store, te se na zabavan način upoznaju s prometom i njegovim opasnostima. Svako dijete dobiti će prigodan poklon.