Grad Zadar još uvijek nije uspio pretvoriti prostore mjesnih odbora Dračevac, Novi Bokanjac i Jazine II, čime se planiralo nadomjestiti zatvaranje Pčelice. Djeca su raspoređena po drugim vrtićima na način da su skupinama dodane treće odgojiteljice te je povećan broj djece u svakoj, a s ulaskom u adaptirane prostore još će se morati pričekati.

Prema projektu procijenjeno je da bi adaptacija triju prostora, a najavljivali su se manji zahvati uglavnom oko sanitarnih čvorova prilagođenih djeci, trebala koštati oko 50 tisuća eura. Ponude koje je dobio Dječji vrtić Radost bile su dvostruko veće pa se sada traži model po kojemu će se ipak postići neka prihvatljiva cijena.

- Mi smo već počeli s nabavkom opreme, ali s radovima još nismo jer su cijene „otišle u nebo". Vjerujem da ćemo uskoro ipak pronaći izvođača, a sami radovi ne bi trebali trajati dugo, ne više od mjesec dana, najavljuje pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić.

U gradske vrtiće upisano je oko 3.200 djece, no to još uvijek nije dovoljno da bi se zadovoljile potrebe, posebice bez očekivanih 80-ak mjesta u tri improvizirana vrtića u mjesnim odborima. Uz već do sada upisane ove godine valjalo je rasporediti svu djecu iz Pčelice, upisati djecu s posebnim potrebama, iz udomiteljskih obitelji, jednoroditeljskih obitelji, po novom zakonu i svu djecu stariju od četiri godine. Kada su oni upisani, ostalo je neupisano još šezdesetak mališana iz obitelji s dvoje djece, dok su roditelji s jedincima na dugoj listi čekanja. Oni će morati sačekati rekonstrukciju Pčelice, Duge i gradnju novog vrtića na Crvenim kućama.

- Dok je i jedno dijete neupisano, neće biti dovoljno, kaže Nekić, koji vjeruje da će se zadani cilj ostvariti u nekoliko sljedećih godina.