Davor Škibola jedini je kandidat na natječaju za ravnateljsko mjesto Županijske lučke uprave na kojem bi trebao biti i treći mandat za redom. Odluku o tome donosi Upravno vijeće kojeg vodi Željko Šoša.

 Afera sa županom Božidarom Longinom koji nije platiti vez na nautičkom dijelu luke Iste,  jednoj od brojnih luka ŽLU neće utjecati na izbor Škibole. Osim što iza sebe ima i velike rezultate, na njegov odabir na kraju će suglasnost dati ministar mora, Oleg Butković.

Škibola je bio najdugovječniji načelnik pomorske policije, prije toga je plovio kao časnik stroja, ima inženjersko obrazovanje koje je stekao na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Županijska lučka uprava gospodari s više od stotinu luka i kao takva najveća je u Državi a zapošljava mali tim ljudi, objavio je početkom godine portal Morski.hr. 

Prvi ravnatelj je bio Marinko Slavić koji je otišao u mirovinu s ponosom što je počelo uređenje uvale Jazine koje je Škibola dovršio.

U protekla dva mandata, Županijska lučka uprava je ušla u projekt uređenja obale u Petrčanima, nastavila preko malih otočkih mjesta, Paga, Privlačkog gaza, do Draga, Sali, Biograda. Slavić je počeo raditi i na novom trajektnom pristaništu Tkon koji je napravljen tijekom Škibolinog mandata. I to uz pomoć EU financiranja kojim su kako se voli hvaliti resorni ministar Butković, naše luke doživjele renesansu.