Žena koja je prije nekoliko dana sa suprugom automobilom putovala prema Zadru nemalo se iznenadila kada su kod Nina, nakon što su prošli Krnezu, stali automobilom uz prometnicu kako bi uzeli kratki predah. Iz jedne od odbačenih kutija začula je cviljenje, a kada se približila vidjela je zavezanu vrećicu u kojoj se nešto migolji, ispostavilo se dva mlada štenca koje je vlasnik psa odbacio nakon što su se oštenili.

Uzela je mobilni telefon i zvala na različite brojeve kako bi prijavila problem, na kraju i službu 112, gdje joj je rečeno da se obrati nadležnom komunalnom odjelu, odnosno onom u Ninu. Ono što je tamo čula zaprepastilo ju je više od činjenice da je netko na ovakav način bacio dva psa.

- Komunalni redar koji tamo radi rekao mi je doslovno da ih ostavim, „neka crknu". Dodao je i da mu ne pada na pamet plaćati pet tisuća kuna za njihovo zbrinjavanje, da Grad Nin nema taj novac i da ga baš briga za napuštene pse.
Na kraju je žena nazvala prihvatilište u Privlaci koje je preuzelo pse, iako to nije bilo dužno, s obzirom da prema proceduri pse treba preuzeti i zbrinjavanje platiti jedinica lokalne samouprave.

Komentar situacije pokušali smo jučer dobiti u Gradu Ninu, koji je dužan zbrinjavati napuštene pse. Komunalnog redara koji je ženi poručio da psi mogu crknuti nismo uspjeli dobiti, ali nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Jozo Mustać rekao da je problem što žitelji okolnih općina donose štence i bacaju ih na području Grada Nina. Rekao je i kako su do sada platili 20 tisuća kuna za njihovo zbrinjavanje te najavio kako će nam poslati pisani odgovor o našem upitu.

Očitovanje do zaključenja teksta nismo dobili te ćemo ga objaviti naknadno.