Sinoć oko 21.30 sati u Zadru u Ulici Miroslava Krleže 72-godišnji hrvatski državljanin upravljao je automobilom riječkih registarskih oznaka kolnikom navedene ulice te je izgubio nadzor nad upravljačem uslijed čega automobilom udara u više parkiranih automobila koje oštećuje.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,98 promila, te je smješten u prostorije policije od otrežnjenja.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, protiv vozača se podnosi optužni prijedlog.

Policijski službenici će tijekom današnjeg dana na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prepratiti i 46-godišnju hrvatsku državljanku koja je jučer, 13. rujna u 16.10 sati u Kožinu izazvala prometnu nesreću.

Naime, dolaskom do raskrižja ulica Kožinska cesta i Istočni put, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila kontrolu nad upravljačem te udarila u rubnik, a potom i u metalnu konstrukciju i betonski zid uz kolnik. Liječnička pomoć pružena joj je u zadarskoj bolnici gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su joj ponudili testiranje na prisutnost alkohola i droge u organizmu, što je 46-godišnjakinja odbila te je uhićena i dovedena u prostorije policije.