Evo kako "veliki" Zadrani propisno bacaju smeće na "deponij" između zgrada. Ne može se više niti prići autom na parkiralište, ogorčeno je poručio jedan od stanara u zgradama koje se još grade uz Ulicu Nikole Tesle. Ta sve učestalija pojava mogla bi se nazvati nekultura življenja u zajednici.

Kada su se prodavali stanovi u prve tri zgrade preko sindikata državnih službenika, rečeno im je da će to biti jedine zgrade. Od tada stanari tih kao i idućih osam zgrada žive uz gradilište. Jedni stanuju, drugi dolaze a za treće još se gradi. A mala parkirališta se dijele. Ništa čudnos s obzirom da je za taj prostor izbačana obaveza izrade Urbanističkog plana pri posljednjim izmjenama Prostornog plana grada Zadra kojeg je radio Block projekt.

Ista brda otpada savjesni stanari snimili su i na parkiralištu zgrade POS-a na Crvenim kućama. Tada poručeno susjedima kako postoji reciklažno dvorište u Gaženici i Diklu. Isti poziv potvrdili su iz Čistoće koja se trudi da pokupi smeće novih stanara pri useljenju, kako je to rekao tehnički direktor Pere Zubčić, iako im je to nije obaveza dok se ne organizira odvoz komunalnog otpada u useljenim zgradama.