Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje vratila se na tron najveće zadarske škole i druge po broju učenika u Hrvatskoj.

Benju u novoj školskoj godini pohađa 1 106 učenika. - Uspjeli smo prvi put otvoriti odjeljenje za produženi boravak, pohvalio se ravnatelj Dražen Adžić. Kako je suglasnost o tome kasno donesena, tako je 40 učenika razredne nastave otišlo u škole u kojima postoji taj komoditet boravka u školi od 7 do 17 sati.
Području OŠ Šimuna Kožičića Benje gravitiralo je 180 učenika prvog razreda. Međutim, od ove školske godina, adresa stanovanja nije određivala pripadnost mjesnoj školi. Upisali su produženi boravak s 25 učenika, četiri razreda po 16 učenika, dok je područnoj školi Diklo koja je ujedno produženi boravak, upisano 24 učenika. Jedino odjeljenju prvog razreda PŠ Puntamika pohađa19 učenika.


Druga po broju učenika je škola Bartula Kašića koja unatoč izgradnji Katoličke škole na Novom Bokanjcu nije izgubila na prekobrojnosti učenika. Došli su im učenici iz zgrada koje su kao gljive poslije kiše niknule uz Ulicu Nikole Tesle.

Oni su upisali u matičnoj školi dva prva razreda sa po 22 učenika i čak tri odjeljenja prvašića u produženom boravku.

Škola u Arbanasima, koja nosi ime Krune Krstića, prema informaciji ravnateljice Jasmine Matešić, izgubila je jedno odjeljenje prvašića. - Imamo 530 učenika, s tim da je 26 odjeljenja a 24 su učionice, navela je pomalo paradoksalnu situaciju ravnateljica Matešić. Ta će se školska zgrada stoga nadograditi. Unatoč sadašnjem stanju, arbanaška škola ima četiri produžena boravka. Tri su u matičnoj školi a jedan u područnoj na Pločama, doznajemo od ravnateljice OŠ Krune Krstića.