Zadarski liječnik i političar dr. Damir Biloglav obrušio se na odluku Opće bolnice Zadar da uvede obvezu nošenja zaštitnih maski i ograniči posjete bolnici, zbog povećanog broja sliučajeva korone. Upravu bolnice koja je odluku donijela nazvao je „kovid-talibanima".

- U zadarskoj općoj bolnici su prije par dana potiho, onako kako rade sitni lupeži, uveli obvezu nošenja maski a posjete bolesnicima ograničili na nekoliko minuta. Zadarski kovid-talibani u novoj ofenzivi! Čija je to odluka, kojeg stožera, tko ju je potpisao, na kojim kriterijima se zasniva, tko samovoljno nameće mjere za koje nema znanstvenog dokaza o ikakvoj koristi...? Možemo li tiho promatrati kako neki kovid-paničari koji su nam nanijeli toliko zla zadnje tri godine opet pokušavaju nametnuti teror svoga kulta?

Maske koje su im toliko omilile nisu zaštitno sredstvo već simbol prihvaćanja novonormalnog sustava vrijednosti stranog svakom zdravom razumu. Sustava koji je temeljen na laži , na strahu, na zloupotrebi povjerenja u medicinu i znanost općenito, na bolesnoj želji za dominacijom, na bogaćenju na tuđoj nevolju, izgradnji lažnih stručnih psedoznanstvenih i pseudoakademskih karijera... One imaju isto simbolično značenje kao kukasti križ ili petokraka, objavio je Biloglav, tražeći od uprave bolnice da objavi dokument na temelju kojeg se uvode maske.

Na svom Facebook profilu dr. Biloglav redovito objavljuje zapažanja o društvenim okolnostima, pa je svoju jučerašnju objavu posvetio posvojenoj djeci iz Afrike.

- Di su ona dica iz Konga, crne im majke? Jesu li zdravi, kako napreduju, jesu li naučili koju hrvatsku riječ, igraju li se sa vršnjacima? Kako se o njima brinu hrvatski posvojitelji ? Isti oni koji su kmečali u Zambiji dok ih je cijeli državni aparat izvlačio iz gabule. Pa su ono bili pobjegli , bez "svoje djece" ( koji roditelji!) ali samo do aerodroma a onda nazad u ćuzu. Javnost ima pravo znati kako posvojitelji brinu o posvojenoj djeci. Jer ta djeca su sada hrvatski građani . Ne možemo dopustiti da ih "roditelji" utrže kao što im je vjerojatno bio prvobitni cilj. Dakle, Hrvati iz Zambije, što je našom dicom?