Na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog vožnje pod utjecajem alkohola jučer je prepraćen 55-godišnji vozač.

U srijedu navečer policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac u Kruševu su na dionici ceste D-27 zaustavili automobil zadarskih registracijskih oznaka, a daljnjim postupanjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,82 g/kg.

Vozač je smješten u prostorijama policije do otrežnjenja, te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni sud.

Sinoć, 7, rujna, u 23:45 sati u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su na Zagrebačkoj ulici zaustavili 36-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,69 promila.

Nešto kasnije, noćas u 1:35 sati u Ulici 4. gardijske brigade zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 45-godišnjak, a pritom nije koristio sigurnosni pojas.

Također, muškarac je odbio testiranje na droge i utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava tj. bez položenog vozačkog ispita.

Kako je postojala opasnost da će obojica vozača nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ih isključili iz prometa, te su smješteni u prostorije policije gdje je u tijeku prekršajni postupak.