Povodom 29. godišnjice pogibije hrvatskih branitelja Tomislava Karduma i Šime Džepine, UDBDR Vukšić i Mjesni odbor Vukšić organiziraju obilježavanje njihove pogibije u petak, 8. rujna ispred spomenika u Biloj Vlaki s početkom u 12:30 sati. 

Tog kobnog dana 8. rujna 1994. na blagdan Male Gospe, srpski teroristi mučki su iz zasjede ubili vukšićke hrvatske branitelje Tomislava Karduma i Šimu Džepinu na cesti u Biloj Vlaki. Ovaj zločin dogodio u vrijeme kada je potpisan mirovni sporazum, a stankovačko ratište bilo je pod nadzorom snaga Unprofora.

Predstavnici Mjesnog odbora Vukšić, obitelji poginulih branitelja, UDBDR -a Vukšić, suborci Minobacačke bitnice 120 mm, brojne braniteljske Udruge proizišle iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Benkovca te mještani Vukšića, ispred spomenika u Biloj Vlaki položit će vijence i zapaliti svijeće. 

Organizatori pozivaju mještane Vukšića da se odazovu u što većem broju kako bi se na dostojanstven način mogla obilježiti ova tužna obljetnica pogibije hrvatskih vitezova iz Vukšića.