Jedan postariji nudist odlučio je svoju stražnjicu osunčati, ni više-ni manje, nego na rivi ispred zgrade zadarskog Sveučilišta. I to, ni manje, ni više, već ispred očiju spomenika velikom zadarskom znanstveniku, Spiridonu Brusini, piše Morski.hr.

- Ooo... ovo je redovan nudist i tako golišav sjedne na klupicu pred samim ulaskom u Sveučilište! - kaže sveučilišna profesorica, doktorica znanosti koja u ovo toplije vrijeme ima gotovo redovit neželjen i neugodan susret pred svojim radnim mjestom s ovim veselim gospodinom koji se voli posunčati gol ispred spomenika, samo 10 metara udaljenom od zgrade Sveučilišta.

Uzgred, treba spomenuti, da se spomenikom ovjenčan Špiro tijekom svoje znanstvene karijere, između ostalog bavio sustavnim izučavanjem živih i izumrlih mekušaca. U sklopu Narodnoga muzeja u Zagrebu sakupio je veliku zbirku hrvatskih kopnenih, slatkovodnih i morskih mekušaca.

I dok mladići i djevojke uče ili polažu za svoje ispite, a neki tek prolaze da samo uđu u zgradu fakulteta, ovaj ih gospodin časti svojom guzicom... ili pak klatnom... pa tko što potrefi. A Spiridonu, kao znanstveniku, svog mekušca daje prvome na istraživanje, piše Morski.hr.