U kolovozu 2023. godini građani su nastavili s dragovoljnom predajom oružja i eksplozivnih sredstava, a isto tako su po njihovom pronalasku pozivali policiju kako bi na siguran način izuzela pronađena minsko-eksplozivna sredstva i drugo oružje.

Građani su na taj način izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a jednako tako su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali doprinos većoj sigurnosti svih nas.

U sklopu kampanje, građani su PU zadarskoj dojavili o pronalasku ili predali ukupno 741 komad raznog streljiva, 10 ručnih bombi, 3 automatske puške s 6 pripadajućih spremnika, 2 pištolja i 1 pušku, 5 topnička streljiva, 9 mina, 500 grama eksploziva te 2 trotilska metka.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija", provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva.

- Apeliramo na građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, poručuju iz PU zadarske.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.