Povodom obilježavanja blagdana Male Gospe u organizaciji Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu će se od 6. do 9. rujna 2023. održati Dani Male Gospe.

U srijedu, 6. rujna pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Paga održat će se koncert „Pismom Majci Mariji od Staroga Grada". Na koncertu će nastupiti Crkveni zbor iz Paga, klape Novalja, Peružini, Sol, Muštre, Galijota i vokalni ansambl Jubilate Deo. Koncert počinje u 20.30 sati u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu.

U četvrtak, 7. rujna Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu održat će se molitveno bdijenje, Gospina krunica počinje u 22 sata, a Pohvale Majci Božjoj u 22.30 sati.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna sveta misa u crkvi Navještenja Marijina kod paških benediktinki počinje u 8.00 sati, a misa u paškoj Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održava se 10.30 sati. Svečanoj misi 18 sati u svetištu Majke Božje od Staroga Grada prethodit će procesija koja iz Zborne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije kreće u 17 sati.

U subotu, 9. rujna u 8 sati u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održat će se Misa zahvale za sve dobročinitelje.

Program:

Srijeda, 6.9.

20.30h - Koncert „Pismom Majci Mariji od Staroga Grada" (Zborna crkva Uznesenja BDM)

Četvrtak, 7.9. 

Molitveno bdijenje - Zborna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije

22.00h - Gospina krunica

22.30h - Pohvale Majci Božjoj

Petak, 8.9.: Blagdan Male gospe

08.00h - Misa u crkvi Navještenja Marijina

10.30h - Misa u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije

17.00h - Procesija iz Zborne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stari Grad

18.00h - Misa u Svetištu Majke Božje od Staroga Grada