Tri hrvatske zračne luke, Split, Dubrovnik i Zadar, objavile su mjesečnu statistiku na svojim web stranicama. Očekivano, broj putnika je visok što i ne čudi s obzirom na samu špicu ljetne sezone. Ukupno je u tri spomenute hrvatske zračne luke u kolovozu prihvaćeno i otpremljeno više od 1.4 milijuna putnika, piše Croatian Aviation.

Zahvaljujući prvenstveno Ryanairu, zadarska zračna luka također niže pozitivne rezultate. U kolovozu je u Zadru bilo 295.719 putnika, što je gotovo 10 tisuća putnika više u odnosu i na srpanj. Prošle je godine zadarska zračna luka po prvi put u svojoj povijesti prihvatila i otpremila više od milijun putnika, a već sada, nakon prvih 8 mjeseci ove godine, zabilježeno je nešto više od 947 tisuća putnika, pa je jasno da će rezultat iz prošle godine biti nadmašen.

Zračna luka Split u kolovozu je zabilježila ukupno 678.436 putnika, nešto manje nego u srpnju, no u usporedbi s kolovozom 2019. godine, zabilježeno je 6 tisuća putnika više. Na samom jugu Hrvatske, u Zračnoj luci Dubrovnik, u kolovozu je prihvaćeno i otpremljeno ukupno 444.368 putnika, što je još uvijek značajno manje u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a radi se o brojci koja je razini kolovoza iz 2017. godine.