Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i prošlog vikenda. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Zadar u subotu, 2. rujna u 14.15 sati u Zadru u Splitskoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je uz optužni prijedlog prepraćen na kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 12 dana.

Istog dana 03.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg.

Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.