Da je nekim građanima stalo i da preko medija ili službi koje to ne vide, upozoravaju na devastaciju u javnom prostoru, zorno pokazuje intervencija na Pozdravu suncu.

Jedna naša savjesna sugrađanka 13. kolovoza je komunalnom redarstvu prijavila e-mailom i telefonski što je primijetila na nekim staklenim planetima sunčevog sustava.
Telefonski joj je rečeno da će komunalni redar izaći na uvid i da će biti obaviještena firma koja je zadužena za održavanje, prenijela nam je sugrađanka koja je prije dva dana bila u šetnji na Pozdravu sunca.
- Vidjela sam da su neke ploče centrirane i "popravljene" sa silikonom ali i da se na nekim drugim planetima, staklene ploče i dalje miču, istaknula je savjesna Zadranka u telefonskom razgovoru pomalo razočarana stanjem i neodržavanjem tog atraktivnog dijela zadarske rive.

Za održavanje komunalne opreme, Grad ima ugovor s Marex Elektrostrojem.

Lokaciju Pozdravu suncu posjećuje ogroman broj turista i pod tom "silotežom" kao i utjecajem sunca i mora, konstrukcije su se zubom vremena raspale. Prije 15 godina u parterno uređenje Istarske obale uloženo je 50-ak milijuna kuna.

Da taj dio na kojem su Pozdrav suncu i Morske orgulje nije održavan što bi trebao biti jednako važan dio arhitektonskog projekta, zadarska je datost o kojoj smo i nedavno pisali kada je u pitanju Poljana papa Ivana II i šetnica Foruma.

Koliko je to važno govori i činjenica da od kada je ugrađena nova tehnologija na Suncu i planetima, one svijetle 100 posto i nema problema koje su godinama pratile tu solarnu instalaciju, podsjeća Mladen Končurat iz Info tel plus. Oni su od početka zaduženi za elektroniku a nadzor im je u Komunalnom odjelu.