Liburnija je izvijestila kako od ponedjeljka 4. rujna počinje izrada i prodaja učeničkih pokaznih karata. Za izradu pokazne karte potrebno je priložiti potvrdu škole i jednu sliku. Trošak izrade karte je 2,65 eura, uvećano za trošak mjesečne markice za traženu relaciju. Cjenik đačke i studentske mjesečne karte za neograničen broj putovanja u gradskom prometu je 23,89 eura (180 kuna), dok u prigradskom variraju od 23,89 do 122 eura (starigradsko područje).

Učenici viših razreda koji već koriste Liburnijinu aplikaciju u mobitelu ne moraju sa sobom donijeti sliku. Oni koji ne koriste mobilnu aplikaciju već papirnatu pokaznu kartu, svoju kartu mogu izraditi od 11. rujna.

Učenici iz prigradskih naselja koji osim redovitog školovanja idu i na redovitu praksu izvan relacije putovanja, moraju dostaviti važeću potvrdu na kojoj će biti upisani svi podaci o praksi (broj dana, relacija i dr.).

U ponedjeljak 4. rujna učenici srednjih škola iz svih prigradskih mjesta, uključujući Babindub, Bibinje i Crno, dovoze se besplatno za 1. i 2. školsku smjenu u Zadar, Biograd n/m, Preko i Tkon. Do petka 15. rujna mogu putovati s novom potvrdom od škole na svojim relacijama, a od ponedjeljka 18. rujna vrijede samo đačke mjesečne i godišnje karte.