Na devet festivala elektronske glazbe ovog ljeta provela se operativna akcija radne skupine „Peredur 2023", kojoj je cilj bilo otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja prvenstveno vezanih uz preprodaju i krijumčarenje droga.

Operativnu akciju na više lokacija, uključujući zadarsko područje, provodili su Specijalistički operativni timovi sastavljeni od policijskih službenika za obradu kriminaliteta droga teritorijalno nadležnih policijskih uprava, uz koordinaciju Ravnateljstva policije i potporu Zapovjedništva za intervencije te uz sudjelovanje britanskih kolega, pripadnika redarstvenih vlasti Velike Britanije i pripadnika NCA-a (National Crime Agency) kao i specijaliziranih kriminalističkih službenika njemačke Savezne kriminalističke policije (BKA).

Pripadnici Timova svoj operativni rad na glazbenim festivalima tako su usmjerili prioritetno prema detektiranju preprodavača (dilera) droga, kao i onemogućavanju formiranja privremenog narko tržišta na tim glazbenim festivalima, ali i osiguranju sigurnosti na mjestima gdje se okuplja veliki broj osoba sklonih trošenju - stimulansa ili halucinogenih droga.
Prilikom provođenja akcije, identificirani su i procesuirani pripadnici kriminalne skupine - bande naziv "Scousers" s područja grada Liverpoola, a koja je trenutno jedna od dominantnih uličnih bandi u Velikoj Britaniji.

Ukupno je zaplijenjeno 9,4 kilograma marihuane, 2,2 kilograma kokaina, 882 grama hašiša, 16.309 tableta ecstasyja, 990 grama MDMA, 284 grama amfetamina, 112 doza LSD-a i 329 grama gljiva Psilocybin.