I dok su županijske službe iz dijela zgrade Gradske vijećnice na Trgu prije više od mjesec dana preselile u zgradu Hrvatske pošte na Relji, novi stanari iz Državnog inspektorata nisu na vidiku.

Županija koja je dobila zgradu u kojoj se nalazi Državni inspektorat, nekadašnju vojnu imovinu, bila je obavezna Državnom inspektoratu naći zamjenski prostor. Dugo je trajala ta potraga dok se nije zaustavila na Trgu. Županija je čak uložila više od 120 tisuća kuna na novi lift kojeg je gradska uprava u zgradi Vijećnici godinama držala u kvaru, kako bi i invalidi imali pristup inspekciji. Ipak je to državna služba koja će se djelomično preseliti i u zgradu bez lifta - u Ulici Brne Krnarutića, nasuprot crkve sv. Krševana. Od tamo još nije iselila županijska služba za izdavanje građevinskih dozvola koja također seli u zgradu Pošte za što će Zadarska županija plaćati najam.

Ono što ostaje problem jesu pristupačna parkirna mjesta za službene aute zadarske ispostave Državnog inspektorata što bi navodno Grad Zadar trebao riješiti.

 Na pitanje kad će preseliti, jer se to očekivalo u rujnu, iz sjedišta Državnog inspektorata dobili smo odgovor gotovo isti kao u ožujku ove godine:

"Državni inspektorat se u Zadru nalazi u poslovnom prostoru na adresi I. Mažuranića 30 temeljem sklopljenog Ugovora o davanju poslovnog prostora na uporabu potpisanog sa Zadarskom županijom na neodređeno vrijeme i bez plaćanja zakupnine. Kako trenutno ne postoji potpisan neki drugi akt po postavljenom pitanju ne možemo dati konkretan odgovor. U slučaju bilo kakvih promjena po ugovornom odnosu, Državni inspektorat će postupiti u skladu sa zakonskim propisima vezanim uz zakup i korištenje poslovnih prostora te će se javnost o tome pravovremeno obavijestiti, napisali su iz Državnog inspektorata.

Iz Zadarske županija na novinarski upit u kojoj je fazi preseljenje - useljenje još čekamo odgovor.