Originalna suvenirnica na obnovljenom Muraju zatvorila je svoja vrata! Niti dva mjeseca tijekom turističke sezone, koja bi trebala iznijeti najveći dio prometa, bili su vlasnicima dovoljni da zaključe kako tu „nema kruha" te su raskinuli ugovor s Tržnicom Zadar.

Još jednom se pokazalo da u poplavi jeftinih kineskih suvenira onaj tko nudi nešto dobro teško može proći. Atraktivan položaj na Muraju nije bio toliko prometan, turisti uglavnom ovuda šetaju u večernjim satima, netko od njih popije piće ali ih se malo odlučilo za originalnu sliku, razglednicu, privjesak... Obrt Aqua Zadar u svemu tome nije vidio računicu te je vratio ključeve Tržnici, koja je raspisala novi natječaj za prostor po cijeni od 500 eura mjesečno. S obzirom da ulazimo u posezonu, uskoro i zimu, teško je očekivati novog zakupca prije sljedeće sezone.

Nešto je drugačija situacija sa susjednim ugostiteljskim objektom, koji je imao bolji promet u sezoni, no i njega očekuje zimska realnost. Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić ističe kako zakup traje kroz cijelu godinu te on može ostati otvoren, no kada zapuše i spusti se temperatura teško je zamisliti nekoga uz kavicu i sok na otvorenom.

Istovremeno s natječajem za kiosk Tržnica Zadar raspisala je natječaj i za najam više mjesta na gradskim tržnicama, posebno na Poluotoku i Veletržnici. I tamo se očekuje zimski režim s manje štandova.