Općinski sud u Zadru izrekao je Murvičaninu D. S. novčanu kaznu od oko 600 eura zbog pištolja PHP kojeg je nelegalno držao u spremištu ispod stubišta kuće.

Pretraga je provedena na temelju naloga Županijskog suda u Zadru, a kako se 71-godišnjak nije odazvao pozivu na ročište presuda je donesena bez njegove obrane. Zakon o nabavi i posjedovanju oružja propisuje da građanin ne smije nabavljati, držati niti nositi vatreno oružje kategorije B bez odobrenja za nabavu oružja koje je izdalo nadležno tijelo. Prilikom odlučivanja o visini novčane kazne Sud je okrivljeniku kao naročito olakšavajuće okolnosti cijenio prekršajnu neosuđivanost za isti ili istovrsni prekršaj, dok otežavajućih okolnosti nije našao.

Sud je vlasniku oduzeo predmetni pištolj jer je uporabljen za počinjenje predmetnog prekršaja i jer je njegovo oduzimanje potrebno radi zaštitne opće sigurnosti i zdravlja ljudi, a koji će se po pravomoćnosti ove presude predati ministarstvu nadležnom za unutarnje poslove.

Inače, pištolj je pronađen s pripadajućim spremnikom i ugraviranom posvetom "Mili Suraću od zapovjednika ZP Split A. Gotovina".