Trgovački sud u Zadru danas je zaključio stečajni postupak nad Matkolom, tvrtkom zbog koje je nekadašnji vlasnik Branko Koloper krenuo u osvetnički pohod i ubio stečajnu upraviteljicu Radojku Danek i njezinog supruga Marija, poduzetnika Tonija Šparadu i vlasnika lanca trgovina Djelo Tedija Slamića. Koloper je na to bio potaknut rasprodajom imovine na zadarskom sudu, koja je po njemu prodavana u bescijenje te je okrivio i presudio onima koje je za to držao zaslužnim.

Postupak je nastavljen nakon njegove smrti, a predmet je od ubijene Radojke Danek preuzela Tea Gatternig. Sva Matkolova imovina je rasprodana, no to nije bilo dovoljno za namirenje većine tražbina. Najveći dio otišao je OTP banci, koja je s 1,7 milijuna kuna pokrila preko pola potraživanja, dio je dobila država, dok su drugi vjerovnici, uključujući samog Kolopera i tvrtku Djelo, ostali bez novca.

Dio imovine rasprodan je prije Koloperove smrti, a jedna hala koju je Šparada kupio „iz druge ruke", od firme koja ju je kupila u stečaju, bila je motiv za ubojstvo.