AWAZE, vodeća europska turistička grupacija za najam privatnog smještaja imenovala je Josipa Stulića čelnim čovjekom za poslovanje na području južne Europe. Stulić preuzima operativno poslovanje ove grupacije na tržištima Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Cipra. Operativno će nastaviti voditi poslovanje na području RH, te će uz dosadašnja zaduženja vođenja poslovnih procesa Croatia Luxury Rent-a, My Istria i Istria Home-a voditi brigu i o poslovanju jedne od najvećih domaćih agencija za najam privatnog smještaja - Novasola.

Početkom godine tri ponajveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home preuzeo je investicijski fond Platinum Equity. Time su postale dio AWAZE-a, vodeće europske grupacije za najam privatnog smještaja koja posluje u 36 zemalja svijeta i samo je prošle godine osigurala usluge za preko osam milijuna gostiju u više od 110.000 smještajnih jedinica. Tada je na poziciju glavnog operativca Awaze-a za područje Hrvatske u kategoriji najma luksuznog smještaja imenovan dotadašnji čelni čovjek Croatia Luxury Rent-a - Josip Stulić.

Poslovni napredak ovog mladog stručnjaka rodom iz Zadra time nije stao. Ovih je dana imenovan glavnim operativcem za poslovni razvoj Awaze-a na području južne Europe, a čime će biti odgovoran za operativno poslovanje na tržištima Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Cipra. Stulić će ovim imenovanjem kontrolirati poslovanje, između ostalih, agencija James villas, Fincallorca, Ecoibiza, Coinsecret, Sandyblue i drugih.

U kontekstu poslovanja Awazea u Hrvatskoj, Stulić osim agencija za najam luksuznog smještaja preuzima i operativno poslovanje agencije Novasol, tvrtke članice Awazea koja je prošle godine domaćem turizmu osigurala preko 800.000 noćenja.

- Reputacija Hrvatske kao turističke destinacije i operativnih postignuća turističkog sektora u velikoj su mjeri utjecali da se i meni kao domaćem stručnjaku pruži ovakva prilika koja donosi velike izazove. U kontekstu poslovanja u Hrvatskoj, kroz poslovanje u narednim godinama postupno ćemo dizati ostvarenja poput broja noćenja, ukupnog broja jedinica i razine kvalitete usluge. Plan je dodatno ojačati poziciju Awazea kao jednog od ključnih faktora i značajnog integratora ostvarenja ukupnog turističkog rezultata na razini domaćeg turizma, ističe Stulić.