Dio strukovnih zanimanja koja su postojala prije 20 ili 30 godina danas su pred odumiranjem, a za ona koja su preživjela test vremena, kao i ona koja su nastala nakon toga, na tržištu nema dovoljno radnika.

Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru objavila je ovih dana natječaj kako bi one koji su napustili školske klupe upisalo u programe obrazovanja odraslih ili prekvalificiralo za nove struke. Uz četverogodišnji program tehničara cestovnog prometa mogu se upisati trogodišnji programi vozača motornog vozila, automehaničara, autolimara, autoelektričara, plinoinstalatera, elektromontera, elektroinstalatera, elektromehaničara, elektroničara-mehaničara, stolara, ličioca-soboslikara, instalatera grijanja i klimatizacije, vodoinstalatera, bravara i tokara.

Polaznici se mogu osposobiti za montere solarnih ili toplinskih sustava, montere vjetrogeneratora te vozača za kategorije C1, C, C+E, a kroz mikrokvalifikacije za servisere električnih ili hibridnih vozila, električnih baterija, električnih bicikala, romobila itd.

Za trogodišnje i četverogodišnje programe obrazovanja odraslih potrebno se prijaviti do 11. rujna, dok se osposobljavanje i usavršavanje zainteresirani, s diplomom srednje škole, mogu javiti kroz cijelu godinu. Sve obavijesti mogu se dobiti na telefon 239-465 i na mail [email protected].