Zgrada novog Poduzetničkog inkubatora na Bilom brigu trebala bi konačno biti završena krajem rujna. Rok koji je već produžen, bio je kraj travanja, a nadzorna služba nije uvažila novi zahtjev za produžetkom kojeg je tražila Minigradnja, ugovoreni izvođač radova.

- Ugovor koji je s njima potpisan na iznos od 24.5 milijuna kuna bez PDV-a još uvijek je na snazi, kazao nam Ivica Katić iz gradske ustanove Inovativni Zadar u lipnju ove godine. Tada su najavljeni kazneni penali koje će po neizvršavanju ugovora, plaćati ta građevinska firma iz Vodica. Penali će biti plaćani u ukupnom iznosu od 300 tisuća eura, izvijestio je Katić prošlog tjedna.

Minigradnji se nije žurilo ni tijekom ljeta. Gradilište je bilo napušteno tijekom godišnjeg odmora,  građevinara koji su se kao i njihovi kooperanti trebali vratiti kako bi dovršili posao započet u proljeće 2021. godine. Radi se o projektu koji je financiran iz EU programa ITU Grada Zadra.

Na listi potencijalnih stanara Poduzetničkog inkubatora 59 je zainteresiranih na sad već predugom čekanju da se taj objekt završi.