Postoje li potrebne dozvole za postavljanje konstrukcija na pistu Šepurine u svrhu snimanja filma? Naime, pista je zagrađena čunjićima te se ljudima, svakodnevnim kupačima iz Zadra, zabranjuje prolazak istom zbog "snimanja skupog filma". Većina automobila su slovenskih tablica, te su prolazili i šleperi. Koliko smo upoznati, pista Šepurine je državna imovina, napisano je i potpisano uz fotografiju danas snimljenu.

To bi pitanje, koje su mediji dobili na email, trebalo možda postaviti Filmskom uredu Zadar koji se posljednji put u javnosti oglasio krajem svibnja. Pitali smo i Tomislava Ćurka koji je predsjednik Turističke zajednice Grada Nina. Šepurine se nalaze na području te jedinice lokalne samouprave koja nad Šepurinama nema nikakve nadležnosti. Ali je nadležni pročelnik ninske gradske uprave priije 10-ak dana dobio informaciju iz resornog ministarstva da će se tamo snimati film.

Tko, kada i koliko dugo, možda saznamo sutra, za radnog dana. Prije par godina Grad Nin je dobio obavijest o snimanju reklame za Mercedes u Šepurinama. To je bila jedna od lokacija za snimanje "The Grand Tour", nove automobilističke emisije slavnog trija Jeremy Clarksona o čemu je Filmski ured izvijestio 2017. godine.

To je, nažalost, idealna lokacija za film strave i užasa s obzirom na stanje i zapuštenost te nekad vojne piste, ratnog poligona za obuku specijalaca te mjesta za koje su iz Grada Nina tražili intervenciju Države.

Objavljeno je baš danas kako će u Nin ovoga tjedna doći predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Uprave za katastar i državnu imovinu. Tražit će se najbolje rješenje za građane Nina kojim bi dvije nekretnine u vlasništvu Države privele svrsi - Šepurine i stara ciglana.