Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o izvanrednim događajima tijekom jučerašnjeg nevremena, u području nadležnosti nekoliko lučkih kapetanija.

Dojava o brodici koja pluta bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom između otoka Vira i Paga, zaprimljena je od očevica jučer u 12.17 sati, slijedom čega je iz MRCC Rijeka u suradnji sa Lučkom kapatanijom  Zadar pokrenuta spasilačka akcija prema mjestu dojave. Nakon intenzivnog traganja bez rezultata te uslijed jačanja nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, akcija je obustavljena u 14 sati.

Gotovo istovremeno zaprimljena je dojava o nasukanju jedrilice u Sv.Petru na moru, u mjestu. Kako na jedrilici nije bilo posade, a nije uočeno niti onečišćenje mora, jedrilicu će vlasnik komercijalno odsukati, po nalogu LK Zadar, kada to dopuste vremenske prilike.

Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru. Naime, državljanin Republike Slovenije krenuo je plivati za jet-ski plovilom, nakon što je isto otrgnuto s veza te se našao u pogibeljnoj situaciji, no ubrzo nakon dojave u MRCC Rijeka i LK Zadar javljeno je kako Slovenac više nije u opasnosti, jer je samostalno isplivao na obalu, neozlijeđen.