Nakon obnove skulpture sfinge kod Ville Attilie Grad Zadar nastavlja s radovima na ostatku baštine koju je za sobom ostavio zadarski filantrop GIovanni Smirich. Ovih dana raspisan je natječaj za konzervatorsko-restauratorske radove na sanaciji arhitektonskih elemenata parka, a to su mala fontana, mala klupa s kopijom renesansnog ili antičkog reljefa, umjetna špilja s ribnjakom, postolje poligonalne edikule i polukružna klupa.

Arhitektonski elementi u ostatku parka, s obzirom da su dimenzijski puno manji od sfinge i imaju funkciju mjesta za sjedenje i odmor, puno su više devastirani i tokom vremena propali jer se više i koriste.

Mala klupa devastirana je nepažnjom i vandalizmom ljudi. Osmerokutni ukras na vrhu klupe oštećen je gotovo polovinom svoje površine, na lijevoj strani oštećena je i izgubila je profilirani oblik, a nedostaju dijelovi bočne desne ukrasne volute. Mala fontana ima mjestimična oštećenja, dok je kamena klupa izmijenjena tijekom vremena te je umjesto središnjeg dijela s kamenim stupovima i lukovima dodana betonska ispuna.

Radovima procijenjenima na 27.755,00 eura bez PDV-a predviđa se čišćenje površina, uklanjanje dotrajalih ispuna, injektiranje pukotina, rekonstrukcija elemenata itd. Rok dovršetka radova je 60 dana od uvođenja u posao, pa se očekuje da bi sve trebalo biti gotovo u ovoj kalendarskoj godini.