Policijski službenici su proteklog vikenda, od 25. do 27. kolovoza, u pojačanom nadzoru na na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 290 prekršaja od čega izdvajaju: 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 101 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Također je zabilježeno i 11 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te 4 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz prometa su isključena 32 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 38 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, te četiri lakše ozlijeđene.

Rekorder vikenda zaustavljen je u petak, 25. kolovoza u 8.15 sati u Pagu. 52-godišnjak, hrvatski državljanin, uhvaćen je kako upravlja automobilom šibenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,82 promila.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je isključen iz prometa i smješten na triježnjenje u postaji.

Protiv vozača se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.