Prema ispitivanju kakvoće mora, kojeg su u Zavodu za javno zdravstvo provodili posljednja tri dana, more na plaži Jadran (Marex) je zadovoljavajuće odnosno izvrsne kakvoće. 

- To znači da pokazatelji koji su drastično pali u 24 sata ne ukazuju na fekalno onečišćenje, odnosno postojanje bakterije Escherichia Coli (E. coli), pojasnila je Anita Vucić, zamjenica voditelja službe zdravstvene ekologiju i zaštite okoliša Benita Pucar. 

Inspekcija zaštite okoliša u suradnji s gradskom upravom, dogovorili su prošlog petka postavljanje znaka zabrane i o tome izvjestili javnost.

Inspekcija je provjerila gradilišta i eventualne ispuste u more. Vjerojatno je u pitanju puštanje fekalija s nekog broda u prolazu, nameće se kao mogući uzrok zagađenja mora.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar dobili su dojavu jedne građanke i tada na terenu nisu vidjeli znakove fizičkog zagađenje po površini mora.

Danas će biti skinuta zabrana kupanja nakon tri uzastopna ispitivanja, koja su dala pozitivne parametre.

Službe su danas pak dobile dojavu da se fekalno zagađanje pojavilo u moru ispred hotela Borik. Iz Zavoda za javno zdravtsvo odmah su upućeni na izvanredno uzorkovanje mora pa treba pričekati rezultate. 

Gotovo cijelo ljeto tamo je problem s određenom vrstom onečišćenja, koje je uzrokovalo probavne teškoće kod kupača. Iz Hotela Borik su kod Zavoda naručili posebno ispitivanje koje je kao pokazalo da je sve u redu, a nije jer je more u srpnju bilo tek u drugoj kategoriji.