Denis Burčul iz Galovca jučer je ostao bez stada ovaca koje je usred bijelog dana zaklao vuk. Ukupno 20 ovaca stradalo je pod zubima krvožednog vuka.

Slučaj je prijavljen policiji u kojoj su nam potvrdili kako su primili dojavu i na očevid uputila lovnog inspektora iz Ministarstva poljoprivrede. Na teren je izašala i Hrvatska televizija.

Ove su bile u ogradi u blizini Mostara (zaseoka Zemunika) javio nam se Antonio, ogorčen zbog činjenice da Država štiti vuka a da su uzgajivači nisu ni na jedan način obeštećeni. Taj prizor je trauma, rekao nam je Antonio, svjestan one narodne poslovice - pojeo vuk magare. O materijalnoj šteti da se i ne govor. Najgore je što takav status zaštićene divlje životinje, nije nimalo poticajna za uzgajivače kojima je vuk najveći neprijatelj.

Država ako je odredila da treba vuka čuvati, treba čuvati i čovjeka, odnosno njegovu imovinu, izjavio je jedan lovac za sličan slučaj  pokolja stada koji se dogodio u lipnju ove godine  na području Neretve a kojeg je zabilježio HRT.