Slikom i riječju savjestan građanim prijavio je sve učestaliju pojavu turizma - ilegalno kampiranje od kojeg nema nikakve zarade, samo štete.

" Želim upozoriti na situaciju u šumici sv. Petar između Dikla i Kožina, tamo svake godine sve više je ilegalnih kampista, kampiraju u šatorima i kamperima i slično i nitko ništa ne poduzima. Parkiraju do mora u grupama, nuždu obavljaju po šumi, smeće ostavljaju za sobom a iz tankova koji se nalaze ispod kampera čudna voda se izlijeva.
To nije jedan-dva kampera, ujutro ih zna biti i po 15 tak, pa me zanima kako to da nitko od nadležnih ne reagira i dozvoljava ovako ponašanje?, pita se naš sugrađanin.

 

Pitanje je naravno u čijem je vlasništvu to šumsko područje: privatno Ili su Hrvatske šume. Ako vlasnicima smeta ilegalno kampiranje onda su oni ti koji trebaju zvati nadležne službe. Među ostalim i policiju kojoj je itekako poznata ta šuma uz državnu cestu kojoj su vlasnici uglavnom Šumarija ili Benediktinke.
Našem čitatelju s pravom smeta jedna apatija i nered kojeg koriste naši dragi turisti koji se u njemu jako dobro snalaze.