Iz PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje u svezi događaja u Zadru, na ulici Marka Marulića, nakon čega je jučer na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, prepraćen 20-godišnji hrvatski državljanin.

Njega se sumnjiči da je 23. kolovoza oko 4 sata ujutro u Zadru, na prostoru benzinske postaje na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir. Fizički je napao četvoricu stranih državljana, državljana Nizozemske, koji tom prilikom nisu ozlijeđeni.

Osumnjičeni je uhićen i doveden u prostorije policije, a provedenim alkotestom utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,72 promila.

Nakon saslušanja, određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zavor u Zadru.

Nadalje, uz optužni prijedlog jučer su nadležnom sudu prepraćena i dvojica muškaraca, 33-godišnji hrvatski i 22-godišnji francuski državljanin.

Obojicu se sumnjiči da su se 23. kolovoza u Zadru oko 4.45 sati na Obali kralja Tomislava međusobno fizički sukobili, a gdje su ih uočili policijski službenici.

Ubrzo su, uz uporabljena sredstva prisile, privedeni u službene prostorije policije. Kod 33-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola od 1,83 promila, a kod stranog državljanina od 0,72 promila.

Također, zbog sumnje u počinjenje prekršaja u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, jučer je na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen 44-godišnjak, koji je 22. kolovoza u Bibinjama oko 23.20 sati narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Prilikom postupanja prema njemu, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Nakon saslušanja na nadležnom sudu određena mu je mjera zadržavanja te je predan u zatvor u Zadru.

Iz Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje u svezi događaja u Biogradu 22. kolovoza.

Naime, 63-godišnjeg hrvatskog državljanina se sumnjiči da je u utorak oko 10 sati na prostoru ispred zdravstvene ustanove na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir tako da je vičući vrijeđao medicinsko osoblje, te se udaljio pokazujući srednji prst i hvatajući se pritom za genitalije.

Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.