Odluka o zabrani građenja tijekom srpnja i kolovoza i ovog ljeta ima svog kapitalca. Lani je to bio Hey pak na Žmirićima koji je odolio cijelom postupku bez efikasnosti, pa su čak izbjegli plaćanja i kazne. Oni su sporni samo zbog ceste koja ih dijeli od toga da ne budu turistička sezona pa su istim modelom i ovo ljeto nastavili s gradnjom. Ove godine je to gradilište hotela Maraske koje se nalazi u srcu turističke zone Zadra.

Zašto je rješenje o zabrani radova na hotelu Maraska napisano tek 17.08. te zašto investitor rješenje negira? U potpisu je  "degradirani iznajmljivač", a pitanje upućemo medijima na koje je vrlo brzo stigao odgovor iz Grada Zadra.

"Upravni postupak je pokrenut po prijavi još u mjesecu srpnju. Iz razloga poštivanja procedure upravnog postupka u kojoj su prethodni koraci Evidencija zatečenog stanja zapisnikom i slanje na očitovanje investitoru, s ciljem kako drugostupanjsko tijelo u županiji ne bi poništilo rješenje komunalnog redara.
Rješenje je izdano u kolovozu.
Nakon istoga slijedi pokretanje prekršajnog postupku, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje viši referent za redarstvo, Zdenko Ivanac.

Još pet dana do kraja kolovoza i građevinskih radova bez zabrana, a na rješenje su komunalni redari izgubili cijelo ljeto. Pa nisu oni građevinska  inspekcija koja jedino može zabraniti radove.