Bahatost i prometna nekultura, kako su napisali sudionici Facebook grupe Đir oko Borika, doveli su danas do prave male drame u jednosmjernoj Ulici Miroslava Krleže. Od nje zapravo i počinje đir oko Borika ali je došlo do zastoja zahvaljujući vozačima koji su parkirali na češalj i suzili kolnički prolaz.

Njime jedva mogu vozila koja su danas malo veća i šira, a kamo li da će gradski autobus Liburnije. Vozač je odgovorno stao, putnici su brojali i psovali. U pomoć je pozvan pauk. Iako nerado, dobio je pohvalu od autora fotografije jer je brzo stigao i to je morao ući iz zabranjenog smjera.

Ali to je osnovna uloga pauk - službe i prometnih redara, ako oni uopće postoje. Mogla je i prometna policija staviti kazne u ovaj prometni nerad da se ponovi i sutra slična pojava koja je raščlanjena ovako.

Osobito zato jer je ova situacija izazvala ogromnu kolonu prema zapadnom dijelu grada koji, iako je turistički, nije na meti gradske vlasti koja se voli hvaliti kako je komunalni red ove sezone na visokoj razini. A nisu stvorili ni jedno parkirno mjesto.