Policijski službenici proteklog vikenda od 18. do 20. kolovoza 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 325 prekršaja, a iz prometa je isključeno 40 vozača i 13 vozila. U tom vremenu dogodilo se 38 prometnih nesreća u kojima je šest osobe lakše ozlijeđeno.

U petak, 18. kolovoza oko 19 sati u Zadru na Obali kneza Trpimira, 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao je motociklom pod utjecajem alkohola u količini od 2,32 g/kg te dolaskom do zavoja nije prilagodio brizinu kretanja vozila, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem te izlijeće van kolnika i zajedno s motociklom upada u more.

Liječnička pomoć motociklistu pružena je u zadarskoj bolnici gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 57-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 20. kolovoza u 05.16 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 27-godišnja hrvatska državljanka pod utjecajem alkohola od 2,17 promila.

Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozačica je isključena iz prometa i smještena u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv 27-godišnjakinje nadležnom sudu se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.