Komunalac d.o.o. Biograd na Moru jučer je započeo radove na proširenju vodoopskrbne mreže u Općini Pakoštane u vrijednosti od 2,3 milijuna eura.

Općini Pakoštane dodijeljeno je 5.342.778,76 eura bespovratnih sredstava.

Očekivano razdoblje provedbe projekta je od 1. siječnja 2024. do 30. lipnja 2026., a ukupna vrijednost projekta je 8.064.571,72 eura ili 61 milijun kuna.

Uz načelnika Općine Pakoštane Milivojem Kurtovom, predstavnicima naručitelja radova Komunalac d.o.o. Biograd na Moru, direktorom Marinom Colićem, tehničkim direktorom Krunom Pešićem, financijskom direktoricom Jelenom Jelić te inženjerima Mateom Bađokom i Martinom Zurak i predstavnikom izvođača radova tvrtke Golemi, predstavnicima tvrtke Civil Engineering Consultansy d.o.o. Zadar, kojoj je povjeren stručni nadzor te voditeljem projekta Hidroprojekt-ing d.o.o. Zagreb, označili su početak značajnog projekta za Općinu Pakoštane, navodi se na stranicama Komunalca.

Radovi su započeli s ciljem poboljšanja i unaprjeđenja kvalitete vodoopskrbe za stanovnike tog područja.

Projekt se planira realizirati u dvije faze, prva se provodi početkom kolovoza ove godine, dok se završetak radova očekuje do prosinca 2025. godine.

Glavne komponente projekta uključuju izgradnju novih vodosprema, hidrostanica i vodoopskrbnih cjevovoda, s naglaskom na sljedeće faze:

Vodosprema Čelinka: ovom fazom će se dograditi nova vodosprema kapaciteta 500 m3, uz izgradnju odgovarajućih cjevovoda za dovod, opskrbu i odvod vode. Time će se osigurati stabilna opskrba vodom.

Hidrostanica Drage 2: U cilju rješavanja problema nedostatka tlaka u vodoopskrbi viših dijelova naselja Drage, izgradit će se hidrostanica Drage 2. Ova stanica će omogućiti podizanje tlaka i osigurati neprekidnu opskrbu vodom.

Vodosprema Vrana: Nova vodosprema kapaciteta 500 m3 bit će izgrađena za naselje Vrana, uz pripadajuće cjevovode za priključak, dovod i odvod vode, čime će se znatno poboljšati opskrba vodom u tom području.

Cjevovod Put Sv. Mihovila: Planirana je izgradnja PEHD cjevovoda duljine 932,27 m, čime će se dodatno osnažiti infrastruktura vodoopskrbnog sustava.

Rekonstrukcija cjevovoda V-6: Kroz ovu fazu projekta, cjevovod V-6 bit će rekonstruiran, koristeći Ductil cijevi DN 300, na duljini od 186,66 m.

- Ova investicija ne samo da će doprinijeti boljem svakodnevnom životu lokalne zajednice već će također pozitivno utjecati na razvoj regije, napisali su iz Komunalca na službenim stranicama.