Športski duh, tijelo u pokretu i nezaboravni trenuci zabilježeni objektivom spojili su se na jedinstvenoj Izložbi Sportske Fotografije koja je završena jučer u Športskom Centru Višnjik. Ovaj značajan događaj, prvi takve vrste na području Zadarske županije, okupio je ljubitelje sportske estetike i umjetnosti fotografije te nagradio najuspješnije autore za njihovu stručnost i kreativnost.

Više od 50 prijavljenih fotografija izazvalo je uzbuđenje među fotografima i publikom jednako. Odabrati najbolje među sjajnim radovima bio je izazov, ali uži izbor od 23 fotografije pokazao je raznolikost i dubinu talenta prisutnog u Zadarskoj županiji.

Središnji događaj zatvaranja izložbe održan je u Press Centru Športskog Centra Višnjik, gdje su dodijeljene zahvalnice i pehari najboljima. Ova svečanost je označila i iznimno važan trenutak za lokalnu umjetničku i sportsku zajednicu.

Izložbu je financijski sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u organizaciji KUD Ljiljan Zadar naglašavajući važnost umjetničkog izražavanja u sportskom kontekstu. Organizatori su izrazili zahvalnost na podršci i istakli kako je ovo samo prvi korak prema još snažnijem povezivanju sporta i umjetnosti.

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka bio je proglašenje dobitnika nagrada. Nagradu publike osvojio je Bernard Kotlar, čiji je rad osvojio srca glasača svojom snagom i emocijom.


Bernard Kotlar, nagrada publike

Nagradu stručnog žirija, koji su činili poznati stručnjaci Boris Kačan, Željko Kapelari i Paulo Sarić, ponio je Niko Aras. Njegova fotografija je zasjenila žiri svojom jedinstvenom interpretacijom sportskog trenutka.


Pobjednička fotografija Nike Arasa

Organizatori su izrazili zadovoljstvo postignutim te su istaknuli da će ova izložba služiti kao temelj za buduće umjetničke događaje koji će promicati spoj sporta