U ponedjeljak, 14. kolovoza oko 19.45 sati u Zadru na području Smiljevca, unutar i ispred ugostiteljskog objekata, četvorica muškaraca su pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način.

Međusobni verbalni i fizički sukob rezultirao je time da je 31-godišnjak pokušao nožem ozlijediti 41-godišnjaka.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, zatečeni su 31-, 41- i 33- godišnjak koji su uhićeni te dovedeni u službene prostorije policije.

Tijekom postupanja na mjestu događaja, kod 31-godišnjaka su pronađena dva noža koja su mu oduzeta. Za to vrijeme je 33-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te se oglušio na naredbe i pokušao se udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga uspjeli spriječili policijski službenici.

Nedugo nakon događaja, u Ulici Ante Trumbića, policijski službenici su pronašli i uhitili 37-godišnjaka, koji se s mjesta događaja uspio udaljiti prije dolaska policijskih službenika.

Liječnička pomoć pružena je 41-godišnjaku i 37-godišnjaku kojem su utvrđene lakše tjelesne ozljede, dok su 33-godišnjak i 31-godišnjak odbili liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističko istraživanja, policija je jučer na nadležni sud prepratila svu četvoricu muškaraca, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Protiv 33-godišnjaka je podnesena prijava i zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, a protiv 31-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.