Iz Udruge Kanata, za istraživanje i zaštitu maritimne baštine, na društvenim mrežama podijelili su dojmove nakon „Priješka legrice". Nakon što su okupili posade na gajetama Belona, Klementina, Baba Majo i Rosanda, ekipa iz Kanate započela je pokazno idrenje latinskim idrom.

- Posebno nas je razveselio odaziv djece na aktivost idrenja, napisali su iz Udruge.
Uslijedila veslačka regata na kojoj su Prečani i gosti imali priliku vidjeti kako se njihove gajete pretvaraju u veslarice u samo 20-ak minuta, koliko je spretnim posadama bilo potrebno da skinu jarbole i jedra, a zatim pripreme gajete za veslačku regatu.

- Veslalo se od preške Uljarne do Likorovog mulića i nazad. Najspremnijom i najbržom pokazala se posada Sredine na gajeti Rosanda, druga je bila posada Zmorca na Babi Majo, a treća je stigla posada Juga na Beloni, oglasili su se iz Udruge o regati, nakon koje je slijedio povrat u porat te pokazno armanje gajeta.

Ostatak dana protekao je uz dobru spizu i zabavu, a Kanata se pohvalila kako ih je obradovala donirana boja, koju je TZ Općine Preko poklonila za održavanje njihovih gajeta.

- Veliko hvala Turistička zajednica Općine Preko - Tourist Board Preko i Općina Preko na organizaciji i potpori, zaključili su iz Udruge uz objavu par lijepih fotografija, koje dočaravaju atmosferu na Priješkoj legrici.