Vlasnik kuće u Sv. Petru koji je ovog ljeta u svađi turistima iz Slovenije poručio kako će „donijeti pištolj i sve poubijati", misleći na turiste i njihovo dijete, neće kazneno odgovarati za prijetnju. Iako je ova rečenica zvučala dosta opasnije od „Udri munjo, pukni grome... zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini", ili onog lokalno još poznatijeg "Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj", a za što je policija reagirala kaznenim prijavama i pretresom kuće, u ovom slučaju sve je ostalo na prekršajnoj prijavi.

- Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu 34-godišnjeg državljanina Slovenije, policijski službenici Policijske postaje Biograd, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, te provedenih mjera i radnji sukladno zakonskim propisima, protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, nadležnom sudu u Zadru podnijeli su optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici su tijekom postupanja u navedenom događaju, slovenskog državljanina upoznali s načinom podnošenja kaznenog progona vezano za kazneno djelo Prijetnja, a policijski službenici Policijske postaje Biograd, do sada nisu zaprimili prijedlog za kazneni progon, odgovorili su nam iz PU Zadarske.

Kazneno djelo Prijetnja, objašnjavaju iz policije, progoni se po privatnoj tužbi ili po prijedlogu oštećenika, osim ako je kazneno djelo počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti ili u vezi s njezinim radom ili položajem, ili prema novinaru u vezi s njegovim poslom, ili prema odvjetniku u obavljanju njegove djelatnosti, ili iz mržnje, prema bliskoj osobi ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, ili prema većem broju ljudi, ili ako je prouzročilo veću uznemirenost stanovništva, ili ako je osoba kojoj se prijeti dulje vrijeme stavljena u težak položaj.

Kako Slovenac nije imao volje „natezati" se sa sudovima i tužiti vlasnika koji mu je prijetio zbog prolaska preko njegovog puta, sve će ostati na prekršajnoj prijavi.